Wat is er zoal te doen?
De bruisende universiteitsstad Murcia (tevens Provincie hoofdstad) ligt op ca. 40 minuten afstand van het resort. Murcia is een levendige en nog authentiek Spaanse stad met een beroemde kathedraal, vele fantastische (betaalbare!) restaurants, winkelstraten en een bruisend uitgaansleven.

Golf kan een belangrijke reden zijn om te kiezen voor een verblijf in ons appartement, een prachtige baan en oefenfaciliteiten zijn immers binnen handbereik. Ook een aantal schitterende golfbanen is binnen een uurtje autorijden beschikbaar, in ons appartement ligt een overzicht met golfbanen in de regio.  
Natuurlijk kunnen ook genoeg andere sporten beoefend worden, allen op relatief korte afstand van uw verblijf. Wat dacht u van karting, mountainbiken, quadriden, vissen, duiken, wandelen en paardrijden.

Het resort is gelegen aan de Spaanse Costa Calida (provincie Murcia) op ca. een uur rijden van de Mar Menor. Dit is een grote binnenzee van ca. 170 km2. De kustlijn is ruim 70 km lang en herbergt vele leuke kust plaatsjes en mooie rustige stranden. De Mar Menor (vertaling: “kleine zee”) is het grootste natuurlijke zwembad ter wereld waar vele soorten watersport mogelijk zijn.
Daarentegen biedt de Middellandse Zee helder water, vele lange zandstranden en kleine baaitjes. Verder is het één van de mooiste duiklocaties van Spanje.

Op dit moment is de beste vliegverbinding via Alicante. Alicante airport ligt op een uurtje afstand. De Costa Calida is een gebied in opkomst. Het is een gebied waar erg veel gebeurd om kwaliteitstoerisme te bevorderen. Een fraaie infrastructuur van nieuwe autobanen, up-to-date telecommunicatievoorzieningen, een nieuw internationaal vliegveld in aanbouw bij de stad Murcia, geen hoogbouw langs de kust en veel investeringen in golfresorts met een hoog kwaliteits- en service niveau. Maar vooral ook veel ruimte en natuurschoon. Ook de authentieke Spaanse atmosfeer is nog volop te vinden.

Kijk op de volgende link voor een sfeerimpressie: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DFtnyPTg4YY

Ook wat shopaholics betreft is de omgeving interessant.
De Spanjaarden kiezen graag voor grote shoppingmalls aan de rand van de stad. Hieronder hebben wij er een paar voor u aangegeven. De centra bieden een grote diversiteit aan winkels, horeca en ontspanningsmogelijkheden (bioscopen, bowling). Ook voor kinderen is er een diversiteit aan activiteiten.


Nueva Condomina Shopping Centre

Nieuw winkelcentrum met goede variatie aan winkels.
Adres: Nueva Condomina Shopping Centre. Autovía A7, Km. 760 Buzón 192 30110 - Churra (Murcia).

Thader centro comercial

Leuk winkelcentrum (tegenover de Ikea) met diverse (fast) food ketens. Het buitengedeelte heeft een mooi waterrad met stroompjes en 's avonds mooie verlichting. Grote parkeergarage.
Avda. Juan de Borbón, s/n 30110 Churra, Murcia Coordinaten GPS N 38°1' 51.96" W -1° 9' 1.548"

Espacio Mediterraneo

Leisure en shopping centre, met meer dan 130 shops twee verdiepnigen met een groot assortiment aan leisure, eten en kleding winkels. Een groot cinema complex met 9 zalen, en een bowlingbaan. Vrij parkeren. Adres: Parque Mediterraneo, Cartagena, Murcia.

Lokale markten bezoeken


Alle markten zijn in de ochtend open tot ongeveer 14:00 uur.

Alhama de Murcia - dinsdag (klein)
El Pareton - vrijdag (erg klein)
Fuente Alamo - zaterdag
Totana - woensdag (goede markt met een leuke cafe/bar in het park gelijk naast het park)
Mazarron - zaterdag (ook een goede markt met gelegenheden om te drinken en te snacken)
Puerto de Mazarron - zondag (erg grote markt met vele bars/restaurants binnen loopafstand)
Canadas del Romero - zondag (geclassificeerd als "tweede hands koopjesmarkt" maar er worden ook veel nieuwe producten
                                     verkocht. Veel engelse stalletjes en een italiaans restaurant voor drankjes en snacks)
Aguilas - zaterdag
Aguilas vlooien markt - eerste zondag van de maand, heel erg leuk en zeker de moeite waard om een uurtje te rijden.


Leuke plaatsen:


Puerto Mazzaron

De rijke verscheidenheid van het landschap en de natuur rond Mazarron maakt het wonen hier zeer aangenaam. De kuststrook en het achterland bieden een gevarieerd natuurschoon met mogelijkheden voor rust, ruimte, sport en cultuur. Mazarron zelf met ongeveer 27.000 inwoners is een stad met allerhande voorzieningen als winkels, een weekmarkt, een ziekenhuis, basisscholen en middelbare scholen, banken, etc. Het kustplaatsje Puerto de Mazarron beschikt over een boulevard, een jacht- en een vissershaven, restaurants, terrassen, duikscholen en hotels. Op ruim 2 uur rijden van Mazarron ligt het hooggebergte Sierra Nevada, waar men in de wintermaanden kan skieen.

Cartagena

Cartagena is een stad die eigenlijk niet overgeslagen mag worden bij een verblijf aan de Costa Cálida. De stad biedt een ideale combinatie van oudheid en gezelligheid.
Het oude stadscentrum wordt beschermd door een oude zeemuur, Murella del Mar. Aan het einde van de zeemuur staat het gemeentehuis, een meesterstuk van modernistische architectuur, met een majestueze marmeren opgang. Met meer dan 2500 jaar aan historie vindt u op elke hoek, in elke straat en op elk plein, monumentale voorbeelden van een rijk verleden. Bezoekers kunnen de oorsprong van de stad ontdekken door overblijfselen van de Punische muur te bezoeken. Deze muur markeert het ontstaan van de stad door de Carthagers in 227 VC. Een aanrader is de klim naar het oude kasteel boven het amfitheater, vlak bij de haven. Vanuit de kasteeltuin waar de pauwen rondlopen heeft u een prachtig zicht op Cartagena en de omgeving!

Aquilas

Deze stad heeft een kustgebied van 35 km, onder het toezicht van het mooie kasteel San Juan de las Águilas en met de meest zuidelijke ligging aan de Costa Cálida. Deze gemeente wordt bewoond sinds de paleolithische tijd en de verschillende culturen, waaronder de Argarics, Feniciërs, Romeinen en Moslims hebben hun sporen achtergelaten. Van bijzondere interesse zijn de Romeinse overblijfselen, voornamelijk de baden, die van de 1ste tot de 4de eeuw dateren. Als een moderne stad is Águilas ontstaan door Charles III en zijn ministers Aranda en Floridablanca, die een haven voor de export van de landbouwbouwproducten van Lorca zochten, en Águilas was het natuurlijke vertrekpunt voor het volledige gebied. De nieuwe stad, met zijn rechtlijnige indeling en groeiende economie, bereikte zijn top in de 19e eeuw met de exploitatie van zilver, lood en ijzer en de bouw van de spoorweglijn en de aanlegsteiger van El Hornillo door britse bedrijven.

Lorca

Lorca, wiens centrum verklaard is tot 'Stad van historische en artistieke waarde' in 1964, wordt beschreven als 'de barokke stad'. Er zijn talrijke archeologische plaatsen zoals, de Columna Miliaria die dateert uit romeinse tijd, de Torre de Espolón en de Torre de Alfonsina, een christelijke bouw die van na de Herovering dateert, de Puerta de San Antonio, de poort door de oude muur die de stad (in de 10de eeuw) omringde, de talrijke kerken en kloosters daterend van verschillende perioden en gebouwd in verschillende stijlen (15de eeuw tot 18de eeuw), de barokke paleizen en statige huizen, zoals het Palacio Guevara, Palacio San Julián of Casa de la Mula of de geplaveide straten rond Plaza de España.
Ook moeten de spectaculaire processies in Lorca vermeld worden, die worden gehouden in de Heilige week met pasen; de Semana Santa. Dan worden er gedurende een week verschillende, indrukwekkende processies gehouden in het centrum van de stad. In prachtige kostuums en met mooi versierde decorstukken wordt de geschiedenis herleeft. Het spaanse temperament en hun passie wordt zichtbaar tijdens het passeren van de deelnemers aan de processie.


Murcia

Murcia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Ze is landinwaarts gelegen en heeft als belangrijkste attractie zijn kathedraal. Dit barokke bouwwerk heeft mooie kapellen en een museum dat de moeite loont. Je kan de toren beklimmen (92 meter) voor een uitzicht over de stad.
Vergeet ook niet de Iglesias de Jesus te bezoeken. Daar staan immers de acht 'pasos' die het hoogtepunt vormen van de processie op Goede Vrijdag. Pasos zijn beeldengroepen die het leven en lijden van Christus voorstellen. Murcia heeft ook nog een paar kleinere musea. Breng alleen een bezoek aan deze stad als je niet veraf bent en een halve dag wil opvullen.

Alicante

Badplaats, havenstad, luchthaven en hoofdstad van de Costa Blanca hebben gezorgd voor een kwart miljoen inwoners. Opvallend is wel de mooie baai die zorgt voor beschutting en aangename temperaturen. Het is een leuke stad om te winkelen en te flaneren. Voor dit laatste moet je zeker in de beroemde Esplanade de Espana zijn, een boulevard aan de zee.
Zeer belangrijke bezienswaardigheden zin er niet maar toch voldoende om een dagje in Alicante te vertoeven. Breng een bezoek aan de restanten van een kasteel (Castillo de Santa Barbara) boven op de heuvel. Je kan de top bereiken door een lift te gebruiken of met de wagen tot daar te rijden. Boven kan je genieten van mooie uitzichten, er is een zelfs een klein museum en je kan er wandelingen maken. In de benedenstad is het de niet spectaculaire kathedraal, het stadhuis (Ayuntamiento) en het Museum voor Moderne Kunst (Casa de la Asegurada) die je bezoek waard zijn.

Regionaal park “Calblanque”

Dit park, gelegen onder de Mar Menor, bestaat uit een schitterende kust met hoge duinen, lange gouden zandstranden en een diepblauwe zee. Verder kunnen in dit park vele bijzondere vogels en planten worden aangetroffen.

Regionaal park “Salinas y Arenales”

Dit park ligt in San Pedro del Pinatar en is het belangrijkste wetland van de provincie Murcia. Elk jaar aan het eind van de zomer verzamelen zich hier vele flamingos om gezamenlijk de overtocht naar Noord-Afrika te maken. Dit reservaat heeft een oppervlakte van ca. 2250 are waarvan een deel toegangelijk is voor publiek. Dit deel bestaat uit dennebomen, duinen, mooie zandstranden en kristalhelder water.
                                              
Sporten beoefenen in natuurpark "Sierre Espuna"Dit is een beschermd natuurgebied op circa 20 minuten rijden van het resort. De hoogste top is ongeveer 1700 meter hoog en kan in de wintermaanden besneeuwd zijn.
Dit schitterende park ligt juist achter Alhama de Murcia en is bijzonder omdat hier nog wilde geiten en lynxen leven.        
In, en in de omgeving, van het natuurpark zijn diverse sporten te beoefenen zoals mountain biking, quad biking, wandelen, klimmen, hang-gliding en para-gliding (ook duo sprongen!).       Zie ook http://www.espuna-adventure.com